Followers

Sunday, February 28, 2010

oh my hamster...

ri ni ak cam sedih jerk bila tgk hamster ak mcm sakit...huhu..
.nape lah ko ley sakit....sedih ak...emm...kelayuan ko buat ak pon turut layu...
al maklumlah kan kte ni dah mcm sehati sejiwa...hopefully my lovely hamster 
cepat sembuh ye...ak x mau kehilangan kamooo....

Friday, February 26, 2010

tolong sampaikan pada si dia....


tolong beritahu si dia ak ada pesanan buatnya...
tolong beritahu si dia, cinta agung adalah cintaNya...
tolong beritahu si dia, cinta manusia bakal membuatnya alpa..
tolong nasihati dia, jgn menyintaiku lebih dpd dia menyintai Yang Maha Esa..
tolong nasihati si dia, jgn mengingatiku lebih dpd dia mengingati Yang Maha Kuasa...
tolong nasihati si dia jgn mendoakanku lebih dpd dia mendoakan ibu bapanya...
tolong katakan pada si dia dahulukan Allah kerana di situ adanya syurga..
tolong katakan pada si dia dahulukan ibu bapanya kerana di telapak ibu syurganya..





tolong ingatkan si dia ak terpikat kerana imannya bukan rupa...
tolong ingatkan si dia ak lebih cintakan zuhudnya bukan harta...
tolong ingatkan si dia ak kasihnya kerana santunnya...
tolong tegur si dia bila dia mula mengagungkan cinta manusia...
tolong tegur si dia bila dia tenggelam dalam angan-angannya....
tolong tegur si dia andai nafsu mengawal fikirannya...
tolong sedarkan si dia bahawa ak milik Yang Maha Esa...
tolong sedarkan si dia ak masih milik keluarga...
tolong sedarkan si dia tanggungjawabnya besar kepada keluarganya...
tolong sabarkan si dia usah ucap cinta di kala cita2 belum telaksana..
tolong sabarkan si dia andai diri ini enggan dirapati kerana menjaga batasan cinta...
tolong sabarkan si dia bila jarak penyebab bertambah rindunya....



tolong pesan padanya ak tidak mahu menjadi fitnah besar kepadanya..
tolong psan padanya ak tidak mahu menjadi punca kegagalannya...
tolong pesan padanya ak membiarkan Yang Maha Esa menjaga dirinya...
tolong khabarkan pada si dia ak tidak mahu melekakn dia...
toong khabarkan pada si dia ak mahu dia berjaya dalam impian dan cita-citanya...
tolong khabarkan pada si dia jadilah penyokong dalam kejayaanku...



tolong sampaikan pada si dia ak mendambakan cinta suci yang terjaga...
tolong sampaikan pada si dia cinta kepada Allah tidak ternilai harganya...
tolong sampaikan pada si dia hubungan ini terjaga selagi dia menjaga hubungannya dgn Yang Maha Kuasa
tolong sampaikan pada si dia kerana ak tidak mampu memberitahunya sendiri..
hanya engkau Ya Allah mengetahui siapa si dia...
moga pesanku sampai padanya walau ak sendiri tidak mengetahui siapa dan di mana si dia...
moga dia seekor lebah yang sentiasa memuji keagungan Yang Maha Kuasa..
memasuki taman larangan dengan sopan santun dan bertemu mawar berduri yg terjaga olh tuannya..
simpanlah pesanan ku ini sehingga kau bertemu diriku pada suatu hari nanti....

my lovely hamster...

pucca n garu...

this is my lovely hamster...their name are pucca n garu...they are cutez hamster like me...hi3...i love them because they make my life become wonderful. every morning i like to talk to them...they understand what i said...they are alwayz beside me when i sad or happy...i like to share anything with them..n hopefully they can feel it.... i gave them salad as their breakfast...emmm...u know what they make me ashamed when they mating  in front of my frenz..n then my frenz said that i teach them...hahaha...very funny lor...i'm jelous witgh garu n pucca cz they love each other...hopefully one day i can find my partner like pucca n garu....=)

hari ni holiday ke???

emmm...srtarting bgn awal ni dah wat ak nk merepek lah pg2 ni....awal lah sgt kol 9...hahaha....kalo kat umah mesti dah mak ak membebel cz bgn kol 9 ni dia ckp lewat...hi3...ri ni maulidur rasul...hari kelahiran nabi Muhammad S.A.W....tp ak kat cni mcm tak meriah pon....nk balik umah.....huhu...saat ni lah tetiba memori mase sekolah dolu2 kembali menghantui diriku....dolu kalo kat sekolah mmg best lah sambut.....kalo ak x cilap dua hari b4 nk sambut kteorg kne wat kain rentang yg diconteng utk diarak...mmg syok time tu....t bila hari maulidur rasul sumer student bgn awal pg....n kteorg berarak...windu glozz kat acap,yan,nani,odah,kiah,nazri,dayah.shidi, n dak2 5 musy yg lain.....bila lah lg kita dapat berarak same2 ye.....huhuhu....then after berarak mcm bese lah kne dgr ceramah...tp ak slalu time ni ak tido....huuuu...pe lah nk jadi ng ko ni jaty2....hahaha...tp skunk ni dah insaf kot....nyway pe2 hal sempena maulidur rasul ni marilah kita bnykkn selawat.....sbg tanda syg kita kpd our Prophet....=)





NI PIC HIASAN SINCE AK X DOP PIC BERARAK
TIME SEK DOLU2...

Tuesday, February 16, 2010

money oh money

duit r money r fulus r mcm2 lg lah...mmg sgt2 penting
tanpa duit sumer bnda x ley beli
nk masuk toilet pon kne ada duit..
apa lah kan...
td ak dgr satu ayt..
kan bagus kalo kita leh cipta mesin buat duit
alah2 mesin dlm cter doremon lah plak..
tp tu yg best kan..
egat kalo phd t ak nk wat research tntg ni lah...
hahaha berlagak plak..
emmm...
duit ley buat manusia gdo
lpe dunia
n mcm2 lg...
hebat gler wang ni..
walau dia hanya kertas..
tp bisa menggegar dunia...
=)

Monday, February 15, 2010

my first LOVE....

LAME DAH AK TINGGALKANMU
AK KIAN ALPA DGN KEBENDAAN
KESERONOKAN
KATA2 MANIS MANUSIA
WALAU HAKIKATNYA MCM SAMPAH
AK KINI RASE SGT BERSALAH PADAMU
MENINGGALKAN MU KESEORANGAN
HANYA LIHAT DIRIMU DR JAUH


X MEMBELAI DIRIMU LG

WALAU KO BNYK BERJASA PADAKU
KINI....
AK SEDAR HANYA KO YG PALING SETIA BUAT DIRIKU
KATA2 MU MMG BENAR BELAKA
TIADA PENIPUAN
X MENYAKITKAN
MALAHAN MEMBUAT HIDUPKU DN FMLYKU BAHAGIA
SAAT AK TERSEDAR DARI MIMPI
YG MELEKAKANKU
KERANA ADANYA TRAFIQ LIGHT..
BARU KU TAHU HANYA KO N AK SAJE YG DPT BERSATU..
TIADA SAPE DPT MENGHALANG CINTAKU PADAMU...
THAT'S MY PROMISE.....
MY LOVE

Holidayku YG PALING syok....


                                                                                                       ni time kat gua kelam


emmm...cuti awal tahun baru cina tu mmg syok gle ak p jln2...ni lah 1st time ak jejak kaki kat utara malaysia...al maklumlah ak ni kan org selatan...plan cuti ni mmg dah lame buat...dolu2 egat nk jmpe someone tp ntah mangkuk tu ghaib ntah ke mana...ak pon mls nk pk lg...perghhh..pjalanan pnye lah poning...rasa mual tekak ak jgn cter lah...jln x nk mcm ular kene potong plak...hahaha...ak sampai kat umah aida kol 6.30 pg....emmm...ptg tu kteorg terus je p giua kelam...emmm..1st time masuk gua...macam penduduk jakun lah plak....sejuk nya dlm gua tu...ni yg ak rase mcm nk wat rumah kat sana....then kuo dr gua..kteorg p air kolam...bestt gak lah..balik2 mcm nk demam tp x jd lah plak...


.sok nya...pg2 dah btolak ke kuala perlis...al maklum nk naik fery p langkawi...masa dlm pjalanan g jeti tu...kwn ak ni ley plak tye si mangkuk tu unimap yg ne 1??emmm merata unimap kat sana....dia wat spoil mood ak jerk...mane lah ak tau...dia tu wujud lg ke x...hahaha...kejam gler statement tu...pas tu beli tiket p langkawi...yg x puas hatinya kne tunggu bapak lame gloz...naik angin gak ak...tp sabo lah...tu kn negeri org cik ejaty oiii...then ni kaki berkobar-kobar naik fery...hahaha...egat ley stay lame...tp mata berat n ak tdo smpai lah langkawi....p choping kat langkawi twtiba duit ak habis kat RM500....mak aiii...boros gler minah ni.....emmmm...nyesal pon ada gak.....tp nk wat cmne kn....huhu....pas ni jimat sakan lah ak....then lastly p padang besar...best2..bnyk baju ak beli...huhu....wait n c...mlm tu ak plg le johor...12 jam dlm bus...pnat gloz.....


ada gaye x???




ni lah umate ak naik cable car...



posing kat dpn burung lang...

Pages