Followers

Monday, November 15, 2010

MIXTURE OF THE FEELING....

yuuuhuuuuu...exam dah habis...
lepas ni aku dah balik ke tempat asal aku...
aku akan tinggalkan bumi kelantan ini selama 9 bulan...
memang lah mulanya rasa gembira...
tapi bila difikirkan balik...
aku rasa sangat sayu lah pula...
meninggalkan tempat yang banyak kenangan pada aku...

nanti tak jumpa kawan-kawan...
tak leh nak buat kerja-kerja gila lagi...
tak boleh nak share apa-apa dengan dieorang..
tapi nak buat macam mana kan..
kerana ilmu kita dipisahkan...
yang penting kenangan bersama dieorang akan selalu tetap di hati aku...

ni lagi satu perasaan...
aku rase sunnguh terharu kat dia...
bila dia sanggup membasahkan dirinya...
berhujan untuk aku...
aku rasa bersalah sangat pada dia...
kalau lah dia demam...
aku lah orang yang paling risau nanti...
after ni aku akan jarang contact dia...
tak tahu lah tahap kerindua pada dia mesti teramat tinggi kan...
aku hope dia sentiasa sihat...
aku akan selalu doakan dia...
moga hubungan kami kekal selamanya...
amin....
saya sayang kamu....

Sunday, November 14, 2010

MISSION COMPLETE....

saat jam menghampiri ke pukul 11.30 pagi...
aku rase excited sangat...
kalo budak kelas aku excited nak habis exam...
aku pula excited nak pergi tandas...
hehehehhe....


ni nak sambung story pasal dating aku dengan MR. FINAL EXAM...
semuanya dah complete...
all his question aku dah answer...
tak tahu lah sama ada betul ataupon salah...
sekarang ni aku just tawakal pada ALLAH je...
moga dating aku kali ni berjaya...
memang sangat sedih untuk berpisah dengan si dia..
tak tahu lah bila dapat aku jumpa dia lagi...
may be next year lah baru jumpa lagi...
lega lah otak aku saat ini...


dah habis cerita pasal MR.FINAL EXAM...
ni nak cerita pasal orang yang aku sayang...
dia seorang yang ada 2 mata+1 hidung+1 mulut...
hehehhe...siapakah dia??
dia sangat comel tau...
nanti aku tunjuk picture dia dekat korang ye...
tapi jangan terpikat sudah...


dia selalu teman aku study...
penghibur aku di kala aku sedih...
macam-macam lah dia buat kat aku...
nak tido mesti aku ingat kat dia...


nak tengok tak picture-picture dia...
jeng..jeng..jeng...














comey kan dia...
kan aku dah cakap...huhuhu...
aku sayang sangat kat dia....

Saturday, November 13, 2010

APPLE oh EPAL...

Agak-agaknya kan lah kenapa ye aku guna nama epal ni??
adakah aku suka makan epal??
ke aku suka bentuk epal??
ke sebab epal itu manis??
ataupun sebab epal tu cantik??
banyak betul kan persoalannya...




tapi setiap persoalan semestinya ada jawapan...
aku suka apple kerana aku anggap seseorang tu apple..
so cinta epal tu stand for my love to apple..
atau dengan erti kata lain my love to him...
hehehhehe...

cinta kami ibarat cintaepal...
yang begitu cantik dan unik bentuknya...
then, its taste is flexible...
sometimes we taste sweet and sometimes sour..
like sweet sour in candies...

asam-masam manis tu lah perhubungan kami...
yang buatkan kami semakin erat from day to day...
alah-alahh macam cerita romeo and juliet lah pula...
hehehhehe...
semestinya setiap perhubungan ada kalanya masam..
ada kalanya manis...
kalo selalu manis...macam tak sempurna je...
hihihi...

hari ini aku bangun pagi...
terus je aku gapai and santap satu biji epal...
it means i miss him..
tu lah tanda aku egat kat dia...
dengan makan epal hilang rase rindu aku kat dia....

itulah kisah sebenar...
dari mana datangnya name cinta epal ini...
cinta ku padanya bermula....
chaos...

Friday, November 12, 2010

my experience to GUNUNG STONG...

tetiba dapat idea pula nak tulis pasal my experience..
pergi daki gunung with my classmate....
memang syok lah time tu...
tapi mase nak naik tu kan...
memang tak semudah yang dijangkakan...

pelbagai halangan perlu dihadapi..
dengan lumpur..akar kayu..pokok besar..
dan macam-macam lagi lah....
memang adventure gila...

tapi yang bestnyer..dapat tengok air yang paling berani...
tahu tak air apa??
air terjun lah jawapannya...
memang berani kan sebab dia berani terjun katakan....
lepas tu dapat tengok banyak spesis-spesis insect and plant..
semuanya cantik-cantik belaka....

rase penat kitaorang memang terbayar lah...
dapat buat pelbagai aktiviti lasak...
kteorang main sliding kat air terjun tu...
rasa mati hidup semula time tu...
memang takut sangat lah...
terketar-ketar kaki aku ni...
hehehhehe....
tapi itulah pengalaman yang paling best...

tapi desebabkan tu lah...
kaki aku ni sakit dekat 2 weeks...
egat dah kena potong ke...
nasib baik lah...
tak de apa-apa pon lepas pergi klinik...
hehehhe...

after tu...
esoknya kiteorang pergi gua...
memang best lah...
gelap and cool gila dekat situ....

alhamdulillah takde yang lemas or cedera time tu...
tak macam trip 1st kteorg...
ada dekat 4 orang classmate yang hampir lemas time tu...
nasib baik ada super hero kelas kami...
MR.NYAMBANG....memang power lah...hehehe

ni nak show korang antara picture masa dekat gunung stong tu....

























last date with MR. FINAL EXAM...

tak sabar rasanyer nak tunggu hari ahad ni...
last paper untuk sem ni...
walaupun banyak tak baca lagi...
eiisshh3x...

on suday...
will be the last day i will date with mr.final exam...
i will meet him..
with my knowledge abut EIA..
do u know what EIA stand 4??
EIA means environmental impact assessment..
it is to reduce the impact of project to environment..
so...
i will act as a consultant when i meet him...

i will be ask all about the EIA procedure..
hopefully i can answer it...
i can make him confident to me..
it is the last chance for me...
date with mr.final exam..

i alwayz pray..
i will get the best result from him...
that my dream...
insyaALLAH....

Thursday, November 11, 2010

hari yang gila....

hari ini time aku dan geng-geng aku buat kerja gila...
al maklumlah exam tinggal lagi satu paper...
tapi gaya macam dah habis exam...
hahahha...itulah dunia kami...
motto kami...mesti heppy and ceria selalu...
hihihihi...


malam tadi kiteorang tido lewat gila...
tengok muvie+buat kerja-kerja yang x berfaedah...
sedar je dah pukul 4 pagi...
besoknya..biasalah...bagun lewat gila...
topup tido katekan...


bangun tido...
pergi cari makanlah...
perutku dah berbunyi sambil menyaynyi lagu katekan...
then kiteorang pergi shopping...
mulanya just nak teman kawan-kawan je...
tak sangka...
aku yang beli banyak....
beli baju n jeans...


nak tau tak aku beli baju apa??
baju kanak-kanak tau...
tak sangka pulak boleh pakai...
balik je shopping..
aku mula lah pergi try baju and jeans tu..


dengan pertolongan mak andam aku..
cik nurul ain..
aku pon pakai lah tudung yang unik ni...
sepadan dengan jeans dan blouse yang aku pakai...
berkurun jugak lah nak tunggu dia ciapkan aku..
make up and pakai tudung...
thanx pada photographer aku..
cik daia...and tuan nye camera cik aida...




tadaaaaa....
inilah hasilnya....





semuanya berwarna pink.....


lepas ni kena sambung study pulak..
last exam ahad ni..
lepas tu nak balik...
tak sabarnyerrr......

Tuesday, November 9, 2010

coretan sebelum tidur...zzzz...

tadi rasanya adalah exam yang the worst pernah aku buat..
aku tak tahu lah kenapa boleh jadi macam tu...
mungkin terlalu banyak membaca samapai tak ketahuan nak isi jawapan apa dekat paper tu..
kusut dah kepala time tu..
tapi ku gagahkan otak ku ini memerah...
ibarat memerah kain seperti yang mesin basuh buat..
sampai kering dah otak aku ni...
semata-mata nak dapatkan jawapan...
nasib baik aku tak kene migrain..
kalau tak habis lah...
hehehe...

alhamdulillah...
thanx to ALLAH because last minutes pun still bagi aku idea..
idea nak menipu...
main letak sahaja jawapan..
dah tak ingat...
so taram je lah jawapan...
yang penting jangan tinggal kosong...
hahhaha...

apa-apa pun...
lepas ni just boleh tawakal je lah...
aku dah buat yang terbaik...
aku dah usaha sungguh-sungguh..
ni tinggal doa pada ALLAH ..
moga result aku kali ini semakin baik...
AMIN....

Sunday, November 7, 2010

its diet time!!!

since musim tengkujuh ni...
membuatkan perut aku meronta-ronta..
meminta aku feeding dia..
alah-alah macam game feeding fenzy...
hihihi...memang nikmat makan tu...
sangat luar biasa lah plak...
ni sumer kes geng2 aku lah ni...
asyik ajak aku pergi makan...

kalau dulu makan satu hari sekali..
tapi sekarang ni...
tak tau lah...
ada 6 or 7 time aku makan...
teruk2...
habis rosak plan diet aku...
dah x leh pakai lagi dah...
takot je nanti berat aku melambung naik...
heehehe...

tapi...
mulai saat ni aku kena control balik..
sumer makanan yang aku makan..
ni yang kene set up balik diet aku ni..
kena bukak buku baru,,
tu yang sekarang ni aku..
kawan baik sangat ngn MR.OAT..

pagi2 lagi aku dah dating dengan dia..
tanpa mr.sugar and mr. salt..
hanya MR.OAT saje..
memang best lah berdua dengan dia...
hanya berbekalkan hot water je..

hopefully plan diet aku kali ni berkesan..
kalau tak...
kena lah guna alternative lain...hehhehe..
thanx MR.OAT...

Pages