Followers

Monday, December 13, 2010

my simple cllection

Hari ini saya nak tunjukkan saya punya simple collection yang saya sayang…
Yang pertama adalah my new sweater…
Saya beli masa kerja hari tu sebab warnanya cantik lah…
Sebenarnya sweater ini untuk budak kecik…
Tapi saya memang tertarik sangat…jadi saya pon beli lah…
Sweater mickey mouse ini…
Nanti boleh lah saya guna kalau tengok wayang dengan si dia…
Ooopppsss…terlepas lah pulak….hehehhehe….
Inilah sweater yang saya katakana tu….tadaaaa….



Mungkin sebab sweater ini berwarna pink and merah lah saya beli…

Sebab warnanya yang menyerlah…

Kalau lah warna oren…mesti lagi cantik kan…huhuhu…



Lepas ini saya nak tunjukkan second collection saya…
My pair of socks yang berwarna-warni…
Saya suka pakai socks yang macam ini sebab dia unik…
Kamu semua nak tengok tak my colorful socks ini…



Macam mana kawan-kawan?? Cantik tak socks saya ini..
Inilah socks yang saya pakai ke mana-mana sahaja…
Dengan jari-jari yang manis itu lah buat saya tertarik untuk memakainya setiap masa…
Lepas ini saya nak kumpulkan sepsis yang sama dengannya…
Warna-warni…..


Lastly adalah my new fashion tudung…
Sekarang ini saya dah ubah gaya saya…
Saya lebih gemar memakai tudung alah-alah tudung saji ini…
Inilah selendang saya….



Berwarna pink dan berkristal…
Entah kenapa sejak akhir-akhir ini saya lebih gemarkan warna pink and purple..
May be ini disebabkan saya sedang in love kot…
Hehehhe…apa pun ini lah antara collection saya….
Ada banyak lagi…tapi tak kan lah saya nak cerita semuanya…
Cukuplah dengan bagi contoh sahaja…
Apa pun…itulah gaya saya sekarang….
Saya selesa dengan perubahan saya sekarang ini…
Hope saya dapat improve kan lagi…
Okey lah saya minta izin undur diri dulu….
After this may be I will write something about masakan…
Nantikan ye kawan-kawan….
Keep in touch…chaooozzz…..

saya sayang kawan-kawan saya...

Siapakah kawan??

Kawan adalah insane yang dekat dengan kita tidak kira apa keadaan..
Sama ada susah atau senang…
Mereka sentiasa berada di sisi kita…
Itulah yang saya faham tentang makna kawan…
Setiap manusia yang hidup di atas bumi ini semestinya punyai kawan..
Kawan atau teman atau dengan kata lain frenz..
Sememangnya adalah anugerah yang diberikan oleh ALLAH untuk membantu kita…
Tetapi ingatlah bahawa ada juga segelintir kawan yang hanya hendak menjahanamkan kita..
Jadi hati-hati lah dengan kawan seperti ini…
Bahaya sungguh…

Saya punyai ramai kawan…
Kawan masa zaman kecik-kecik dahulu…
Kawan sekolah tadika…
Lepas tu kawan sekolah rendah and sekolah menengah…
Kawan-kawan dekat matrik, university and kawan-kawan hostel..
Lastly kawan-kawan kat tempat kerja+ facebooking+ blogging+tagging+ macam-macam lah
Semua tu kawan-kawan saya….
Mereka semuanya baik pada saya…dan saya sangat sayang pada mereka…
Hari ini saya nak cerita pasal 3 orang kawan saya…
Nama dia ASHILAH + FATIN + NAIMAH..
Ini lah kawan-kawan saya yang rapat dengan saya masa dekat sekolah dulu-dulu..
Mereka ini semuanya budak baik…
Kalau cuti je kami mesti akan keluar sama-sama…
Buat macam-macam kerja lah..
Pergi tengok wayang+window shopping+makan-makan+ macam-mcam lah…
Saya rasa bertuah sebab ada kawan-kawan macam mereka….




Friday, December 10, 2010

A day hang out with my sweety brother..

Apalah nak jadi dengan saya ini…
Walau demam-demam plus batuk pon still lagi nak keluar
Dengan sape eh??
Agak-agak you all dengan sape ye??
Dengan boyfriend ke??
Aisshhh bukan lah…saya ni keluar dengan my beloved brother..
MR. FARIS namanya..
Ni pun kes dah janji dengan dia hari tu..
Nak tengok rapunzel sama-sama dengan dia…
Ini kalau lah budak keje tahu..
Habis masak lah saya dibuatnya…tak keje sebab sakit tapi stil boleh merayap..
Apalah nak jadi dengan cik ejaty ini…


Lepas je merempit dengan adik saya..
Around 60km/hr je kelajuan..
Sebab my dad pesan jangan bawak laju-laju..
Jaga adik tu elok-elok..tu yang saya bawak slow-slow tu…
Sampai je kat destinasi..kami terus booking tiket..
Bukannya tengok cerita rapunzel..
Tapi tengok cerita NGANKUNG..
Sebab cerita tu je yang time tu kena masanya dengan kami…

Sebelum kami pergi tengok cerita…
Kami pergi isi perut kami lah dulu..
Pergi makan ayam kfc..saya just order cheesy wedges je sebab itu favorite saya..
Then lepas makan kami pergi tengok cerita ngangkung tu..
Macam biasa lah..saya ini kalau tengok cerita melayu dekat wayang..
Resultnya mesti tertido…hehehhe..
Cerita tu boleh lah dikatakan best..
Lawak bodah je yang banyak…tapi hakikatnya memang bosan..
Rasa rugi pula pergi tengok cerita tu..
Tapi takpe lah sebab my brother cakap cerita tu best..
Cerita tu just menceritakan tentang main nombor ekor..
Macam tak de moral story je…
Apa-apa pon tak boleh komen banyak-banyak
Sebab saya ini pon bukannyer pengarah kan…hihihi…


Habis cerita..saya terus balik…
Hah..ini lah masanyer…sesi photography…
Nak tahu sape jurugambar saya…
Jeng-jeng -jeng…
Inilah dia my jurugambar…merangkap my brother..hihi…










Dia ini walau kecik-kecik pun dah pandai komen pasal gaya saya..
Ini lah perunding imej saya…
Ini lah hasil gambar-gambar yang dia ambil..

 

















Itulah saya bila tiada keje…suka menghabiskan masa dengan my sweety brother..
Buat masa ini itulah perkara terbaru yang saya buat after bekerja..
Selepas ini mungkin aka nada perkara yang lebih menarik lagi..
Sama-sama lah kita nantikan ye…
Okeylah kawan-kawan…rasanyer cukuplah setakat ini dolu..
Apa-apa nanti saya rodger u all okey…
Chaoszz….

Saturday, December 4, 2010

arrival of baby kasih haris izaidi...

beeppp...salam semua para pembaca. saya nak mintak maaf sebab blog ni dah lama tak update.
maklumlah sibuk lah sejak balik rumah ni.
nak makan pon tak sempat...
dunia saya asyik dengan kerja je...
balik keje terus tido...
hari ni baru lah ada masa nak update blog..

nak cerita pasal kelahiran orang baru dalam family saya...
nama diberi Kasih Haris Izaidi...
comel betul baby ni..
macam saya masa kecik dulu...
nak tengok tak gambar dia...
ni saya bagi tengok baby cutez ni....









Pages